Opbygning af 4. sals lejligheder i loftsarealet

Der har i løbet af det sidste års tid været en del andelshavere, der har udvist interesse for at overtage loftsarealet/loftsrum over deres lejlighed med henblik på at opbygge lejligheden med en ekstra etage og omkring 35 m2 ekstra boligareal.

I det seneste halve år har Katrine og Sune Blom (andelshavere i HG 45, 4. tv.) været i fuld gang med et sådant projekt, men da byggedelen blev forsinket af vvs-projektet, besluttede bestyrelsen at udskyde frasalget af yderligere loftsarealer indtil dette var gennemført. Det er det nu, og bestyrelsen er derfor klar til at gå i dialog med alle de andelshavere, der måtte være interesserede i at bygge op fra deres eksisterende 4. sals lejlighed eller måske bor længere nede i ejendommen og har lyst til at købe en 4. sals lejlighed via den interne venteliste for at få muligheden for at bygge op.

Bestyrelsen og administrator har udarbejdet nedenstående allonge, der er grundlaget for at overtage loftsarealet, men kort fortalt betaler man 30 % af andelskronen pr. m2, og når man så har gennemført byggeprojektet, vil man kunne overdrage m2 til fuld andelskrone. Man kan forvente at bygge omtrent 35 m2 op på 5. sal med mulighed for at bygge yderligere op i kip eller hems over spærene til “6. sal”.

Prisen vil derfor være pr. nuværende (februar 2021) være 35 * 14.295 * 30 % = 150.097,50, men vil forøge værdien af andelen med 500.325 (pr. februar 2021).

Hvis man er interesseret i at høre nærmere om processen, har bestyrelsen besluttet at afholde en “Q & A” sammen med Katrine og Sune Blom, der har en masse gode tips og tricks og råd om processen, som de gerne deler ud af. For nærværende forventes dette at blive afholdt online via Google Meet, men Sune og Katrine har indvilget i at stille op til fremvisning af deres projekt til individuelle andelshavere før eller efter, både på dagen og andre dage efter selvstændig aftale.

Denne “Q & A” vil blive afholdt lørdag den 27. februar kl. 11 – 12 via Google Meet.

Link fås ved at skrive til bestyrelsen på kontakt@haraldsted.net.


Herunder kan downloades et udkast til allongen til køb af loftrummet, der skal underskrives i forbindelse med køb. Katrine og Sune Blom har også været så søde at bidrage med nogle billeder fra deres proces.