Udluftning af radiatorer

Hvis der er problemer med manglende varme fra radiatorerne, kan det være fordi, de skal luftes ud. To tydelige tegn på, at der er luft i radiatoren er, at den er kold i toppen samt at man som regel kan høre klukkende lyde fra radiatoren.

Man lukker luften ud af radiatoren ved den luftskrue der sidder i toppen af radiatoren i modsatte ende af rørene.

Åbn først helt for termostaten. Drej herefter med fingrene den hvide krave på luftskruen, så det lille hul peger enten nedad eller til siden.

Derefter tager man radiatornøglen, der er blevet afleveret i alle postkasser i forbindelse med monteringen af de nye radiatorer*, og sætter på luftskruen og drejer roligt mod uret. Herefter vil man kunne høre luften hvisle ud af luftskruen, indtil der til sidst vil komme lidt vand ud, så vær forsigtig med, hvor meget du åbner. Sørg derfor for at holde en klud eller et viskestykke under og luk straks, der kommer vand ud.

Herefter vil man i løbet af få minutter bemærke, at den klukkende lyd bliver afløst af varmen, der breder sig fra radiatoren.

Hjælper ovenstående ikke, bør man tage fat i varmemesteren.

*) Hvis du har mistet radiatornøglen, har varmemesteren muligvis en ekstra, og ellers kan du bruge en spids tang eller købe en ny radiatornøgle i et byggemarked for 20-30 kroner.