Opfordring: Sølvfisk/Skægkræ bekæmpelse

Flere beboere oplever ubudne gæster i form af sølvfisk og/eller skægkræ. Bestyrelsen har undersøgt mulighederne for bekæmpelse, og er blevet anbefalet at de enkelte andelshavere følger nedenstående råd – det vil selvfølgelig have bedst mulig effekt hvis beboere går ind i kampen sammen:

  1. Rengøring (støvsug ofte og grundigt og smid støvsugerposen ud da skægkræene ellers kan kravle ud igen)
  2. Temperatur: skægkræ trives dårligt ved konstant temperatur under 16 eller over 30 grader. Hvis du alligevel ikke er hjemme i julen, kunne det være en idé at skrue ned for temperaturen. 
  3. Brug ikke gift (Det medfører sundhedsrisiko for dig og kan gøre skadedyrene resistente). 

Generelt er det en god idé hurtigt at bortskaffe papkasser du har fået i forbindelse med online handel, da de også kan bringe skægkræ ind i hjemmet.  

“Derfor kan det være en god idé at vænne sig til at dele hus med nogle få skægkræ-individer og blot sørge for at holde dem nede på et tåleligt niveau” påpeger forskerne

Læs mere om skægkræ og bekæmpelse her (videnskab.dk)

5 tips til at komme af med skægkræ. 1) Rengøring: Støvsug grundigt og ofte, 2) Temperatur: Skægkræ trives dårligt ved en konstant temp. på under 16 grader, 3) Nabo-alliancer: Bekæmp skadedyrene sammen, 4) Brug ikke gift, 5) I ekstreme tilfælde kan du tilkalde prof. skadedyrsbekæmper.
Fra https://videnskab.dk/naturvidenskab/skaegkrae-tips-til-bekaempelse-saadan-slipper-du-af-med-skadedyret