Er det tilladt at installere vaskemaskine i andelsboligen?

Ja, det er tilladt at have egen vaskemaskine i lejligheden.
Bestyrelsen anbefaler dog, at man i stedet benytter de fællesvaskerier, der findes i kældrene under henholdsvis Haraldsgade 27-29 og 41-43.
Der er tre vaskemaskiner i hvert vaskeri samt en stor tørretumbler.
 
Der er derudover flere argumenter imod egen vaskemaskine, bestyrelsen gerne vil fremføre:
 
Plads
Der er begrænset plads i lejlighederne, og man bør derfor nøje overveje, om man har lyst til at bruge den plads, en vaskemaskine optager, eller om den kan udnyttes bedre.
Fællesvaskerierne indeholder hver tre store maskiner, der kan tage væsentligt mere tøj end en almindelig vaskemaskine, og man kan derfor vaske mere tøj på kortere tid.
 
Tørring af tøj
Af hensyn til indeklimaet og risikoen for svamp i lejlighederne kan det ikke anbefales at tørre tøj indendørs uden ordentlig udluftning, hvilket i sagens natur er svært – især i vinterhalvåret.
Derfor findes der dedikerede tørrerum i kældergangene, der er tilknyttet hver enkelt opgang, så alle og enhver ikke har adgang til dit vasketøj.
Bestyrelsen anbefaler under alle omstændigheder, at man tørrer sit tøj i disse rum i kældrene.
 
Støj
Selv de mest moderne vaskemaskiner kan ikke undgå at sende mange rystelser igennem gulv og vægge under centrifugering.
Derfor opfordrer bestyrelsen til, hvis man alligvel insisterer på at få egen vaskemaskine i lejligheden, at være yderst hensynsfuld i forhold til, hvornår man vasker tøj, så man generer sine naboer mindst muligt.

Posted in: Vedligehold